• Meny
  • Biljetter29

Eurovision Song Contest 2016

#eurovision #jagvarhär

9 - 14 Maj  - Stockholm Globe Arenas
Köp biljett
Powered by AXS.com
Pris: 100-2595 kr

Den 9-14 maj står Stockholm värd för Eurovision Song Contest, världens största tv-underhållningsshow. Evenemanget intar alla våra arenor i Globenområdet. 

Programledare: Måns Zelmerlöw & Petra Mede

#JAGVARHÄR
Du är en del av upplevelsen! Visa att du var här. När det hände. Live. Tagga dina bilder från Eurovision med #JAGVARHÄR.

nyhetsbrevspuff_695x100.gif

Måns Zelmerlöw och ”Heroes” tog Europa med storm i våras och vann Eurovision Song Contest i Wien. I maj 2016 står Stockholm och Stockholm Globe Arenas värdar för ett unikt arrangemang där alla våra fyra arenor: Stockholm Globe Arena, Hovet, Annexet och Tele2 Arena, används till ett evenemang samtidigt. Du kan köpa biljetter till totalt 9 föreställningar. Huvudscen för semifinaler och final är Stockholm Globe Arena.

Mer Information

- Arenalayout
- Flaggpolicy

Föreställningar och hålltider
Fredag 13 maj kl 21:00: Grand Final – The Jury show
Entréer öppnar kl 19:00. Showen beräknas vara slut omkring kl 23:00.
Full show! Jurygrupperna runt om i Europa tittar och sätter sina poäng för Grand Final.

Lördag 14 maj kl 13:00: Grand Final – The Family show
Entréer öppnar kl 11:00. Showen beräknas vara slut omkring kl 15:00.
Full show! Genrep inför kvällens TV-sändning av Grand Final. Bra tid för barnfamiljen.

Lördag 14 maj kl 21:00: Grand Final – The Broadcast
Entréer öppnar kl 19:00. Showen beräknas vara slut omkring kl 00:30.
TV-sändning av Grand Final!

Säkerhet - kom i god tid!
I samband med inpassering in i arenan kommer alla besökare att passera en säkerhetskontroll. Var därför ute i god tid, för att minimera köer och hjälpa oss att göra inpasseringen så smidig som möjligt.

Du får ta med dig en väska in i arenan, men den får inte vara större än 30x30 cm. Det finns ingen garderob eller effektförvaring för väskor i arenan. Systemkameran och selfiepinnen måste tyvärr stanna hemma men mobilen och den lilla kompaktkameran är välkomna. För din egen och dina medbesökares säkerhet är du även tvungen att lämna eventuellt paraply utanför arenan.

Om du tar med dig en flagga får den vara max 120x40 cm stor om den inte har en flaggpinne och max 60x40 cm stor om den har en flaggpinne. Flaggpinnen får vara max 20 cm lång och måste vara i plast (inte av trä eller metall).

Är något fortfarande oklart hittar du fler svar under Vanliga frågor.

Mat & dryck
Det finns massor av möjligheter att äta och dricka gott i Globenområdet i samband med ditt besök. Restauranger, barer och kiosker finns i Stockholm Globe Arena, Tolv Stockholm under Tele2 Arena, Globen Shopping samt i Arenagången. Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck in i arenan.

Nytt kraftfullt wifi
Vi har installerat ett nytt kraftfullt wifi i Stockholm Globe Arena. Det är fritt att använda. Välj "Ericsson Globe Public" och dela din Eurovision-upplevelse i sociala medier. Använd #eurovision #esc2016 #jagvarhär

Startordning Grand Final

1. Belgien
2. Tjeckien
3. Nederländerna
4. Azerbajdzjan
5. Ungern
6. Italien
7. Israel
8. Bulgarien
9. Sverige
10. Tyskland
11. Frankrike
12. Polen
13. Australien
14. Cypern
15. Serbien
16. Litauen
17. Kroatien
18. Ryssland
19. Spanien
20. Lettland
21. Ukraina
22. Malta
23. Georgien
24. Österrike
25. Storbritannien
26. Armenien

Röstning och poängutdelning*
Efter sista finalbidrag startar telefonomröstningen, som stängs efter den andra snabbreprisen.

Sedan delas jurygruppernas poäng ut: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 presenteras grafiskt. De 43 ländernas poängpresentatörer delar sedan – och enbart – utan sina tolvor.

Tittarnas telefonröster i respektive land omvandlas som tidigare till poängskalan 1-12 – de har därmed lika många poäng att dela ut som jurygrupperna. Resultaten i de 43 ländernas telefonomröstningar summeras till ett samlat resultat som programledarna presenterar. Därmed har totalt 3 698 poäng delats ut och tävlingen har fått en vinnare.

*Förändringen gäller endast finalen. Semifinalernas resultat kommer att redovisas på samma sätt som tidigare. Programledarna presenterar de länder som har gått vidare till finalen, utan inbördes ordning.

** Sidan uppdateras kontinuerligt fram till tävlingen går av stapeln.