Hovet

Välkommen till en riktig multiarena! Hovet är en av Sveriges både största och faktiskt äldsta arenor, där det spelas precis lika mycket hockey som musik.

Det som nu är Hovet var på 1920-talet en idrottsanläggning som hette Johanneshovs Idrottsplats. 1962 nyinvigdes Johanneshovs Isstadion som Sveriges största inomhusrink för ishockey. Under 2002 fick Hovet en rejäl ansiktslyftning och är idag en multiarena som nyttjas till både sport, konserter och företagsevenemang.

Hitta hit!

Till Hovet tar du dig enkelt med tunnelbana, buss eller bil. Garage finns för dig som väljer att ta bilen till evenemanget,
ett tips är att komma i god tid inför välbesökta evenemang.

vägarbeten pågår i området

Stockholmsarenan under byggnation
Diverse arbeten med vägar och annat omkring nya Tele2 Arena pågår vilket innebär färre parkeringsmöjligheter. Parkslingan "Södra Parkeringen" är borttagen, fler omläggningar av trafiken sker under arbetets gång.
Se omläggningskarta här ! (PDF, mars 2011)
Vi rekommenderar  alla som kan att åka kommunalt vid besök i området!

Parkering i globen city

1500 parkeringsplatser finns inom området, uppdelat på två fräscha inomhusgarage med moderna parkeringssystem och övervakning.
Ladda ner pdf om parkering här - adresser, tider, priser och kartöversikt.

Hitta in!

Det finns totalt nio entréer, vilka även är anpassade för rullstolsburna. Du kan välja vilken entré du vill, men den som anvisas på din biljett gör att du kommer närmare din plats i arenan.

Observera att det är rökfritt inne på arenan, men att det finns rökytor utanför.

Det finns ingen bankomat inne på Hovet.

Restauranger och caféer

I Hovet ligger restaurang Hovstallet. Här finns också barer, två fast food-serveringar och flera kiosker med både smått och gott samt varm och kall dryck. 

 

Garderober och faciliteter

Garderober finns vid alla entréer utom vid allsvensk hockey och elitseriematcher.  
Någon specifik barnvagnsparkering finns inte, men våra evenemangsvärdar hjälper till att anvisa plats för vagnen under evenemanget. 

I Hovet finns åtta toalettenheter  vardera för damer respektive herrar. Två  handikapptoaletter på respektive kortsida, där det också finns skötbord.

I Hovet finns ingen bankomat, flera bankomater finns i Globenområdet, både ute på torget samt i Globen Shopping, köpcentrum.


Vill du arrangera ett evenemang?

 AIK  Djurgården

Hovet och Ericsson Globe är hemmaarenor för de två Stockholmslagen Djurgården och AIK.