Spanska Ridskolan

Spanska Ridskolan

Anrika Spanska Ridskolan gästar Ericsson Globe 27 och 28 september och en exklusiv föreställning väntar - fler biljetter släppta!

Med anledning av den stora efterfrågan på biljetter har nu fler biljetter släppts till försäljning både till 27 och 28 september!

INFÖR BESÖKET
Ta del av våra välkomstbrev här, med info inför och under ditt besök.
Välkomstbrev fredag 27 september
Välkomstbrev lördag 28 september

Spanska Ridskolan i Wien till EricSson Globe i Stockholm i höst

Det är med stor glädje och stolthet som Live Nation kan meddela att Spanska Ridskolan från Wien kommer till Sverige för första gången på 15 år. Se trailer här! (VLC Media file)

Spanska Ridskolan i Wien är den mest välkända ridskolan i världen dit folk vallfärdar för att se en uppvisning med de vita Lipizzanerhästarna i det kejserliga palatset Hofburg. I höst gör ridskolan en kortare turné och Stockholm är en av de städer som föräras med ett besök av de fantastiska hästarna och dess beridare.

Spanska Ridskolan bjuder publiken på en exklusiv show där de vackra hästarna och beridarna framför elegant förstklassig ridkonst. Den imponerande föreställningen inramas av klassisk musik.

med Anrik historia

Skolan är den enda ridinstitution i världen där man sedan 400 år har vårdat den klassiska ridkonsten. Ridskolan har fått sitt namn efter de berömda vita Lipizzanerhästarna som använts ända sedan grundandet. Dagens hästar är ättlingar till de berömda spanska hästar som importerades till det stuteri som den österrikiske ärkehertigen Karl II grundade i den lilla byn Lipizza i nuvarande Slovenien på 1500-talet. Stuteriet avlade fram Lipizzanerhästar som användes vid det österrikiska hovet och ridskolan. Lipizzanerhästar föds svarta men blir efter ca 8 år nästan helt vita. 

Spanska Ridskolan har besökt Sverige ett fåtal gånger. Senast gången var 1999 då de gästade Lund, dessförinnan Stockholm 1998 och 1992 och Göteborg 1986 och 1974.

Missa inte chansen att se de berömda Lipizzanerhästarna i Ericsson Globe 27-28 september!

Mer information

www.livenation.se
Pressbiljetter
press@livenation.se

Paraplyer får ej medföras innanför arenans område. Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

OBS!
Detta evenemang har passerat.

Klicka här för att se alla kommande evenemang!

Kom i stämning inför evenemanget

Föreslå nya och dela med dig av dina egna filmklipp på vår Facebook-page!

Värm upp med lite härlig musik!

Några klassiska toner på Spotify

Ska du gå?

Hitta fler fans på vårt Facebook-event!

Jag vill också gå!

Snacka om evenemanget!